Tento web používá k personalizaci reklam soubory cookies, které mohou sbírat některé vaše osobní údaje. S jejich užitím souhlasím / nesouhlasím. Více informací.

Fotbal

Ředitel/ka sportu

Zdeněk Jokl

E-mail

kopana@specialolympics.cz

Telefon

INFORMACE

„Úspěch není náhoda. Je to tvrdá práce, vytrvalost, oběť a ze všeho nejvíc láska. Láska k tomu, co děláte nebo se učíte dělat.“ Pelé

„Porážka pálí jako rozžhavená ocel, ale soupeři musíte podat ruku. I o tom je fotbal.“ Franz Beckenbauer

„Pokud chceš uspět, musíš fotbalu obětovat všechno. Musí tě pohltit.“ Zdeněk Grygera


Tolik několik citátů o kopané, která je světově nejpopulárnějším kolektivním sportem –stačí jen plácek, míč a můžeme hrát. V Českém hnutí speciálních olympiád zajišťujeme školení trenérů, přípravu partnerů, zapojení do evropských projektů a kompletní sportovní servis – včetně pořádání lokálních, národních i mezinárodních turnajů. Na jaře se každoročně organizuje otevřený Národní fotbalový turnaj na trávě a na podzim sálový, pozvánkový turnaj s mezinárodní účastí – Zlínský pohár.

Kopaná patří od počátku k základním sportům ve spektru sportů ČHSO  a byla součástí všech národních i světových her, vždy s vynikajícími medailovými výsledky.  V roce 2015 je registrováno 43 klubů, sestávajících ze sportovců i partnerů.  Kopaná v ČHSO se koncentruje především na „unified“ (sjednocená) o 5 nebo 7 hráčích, v níž se sjednocují sportovci a partneři, a to jak v tréninku, tak v soutěžních utkáních.

V roce 2002 uspořádalo hnutí ve Zlíně Evropský fotbalový turnaj. Zároveň je také iniciátorem spolupráce v rámci středoevropského regiónu.  Od roku 2012 postupně vzniká nový systém turnajů, který zahrnuje Českou republiku, Slovensko a Maďarsko.

České hnutí speciálních olympiád je oficiálním grassrots programem Fotbalové asociace České republiky. K podpisu Memoranda o spolupráci mezi ČHSO a FAČR došlo v roce 2012 a v  rámci jeho naplňování obě organizace spolupracují na propagaci sportu dětí a mládeže s mentálním postižením. Hlavní část spolupráce se odehrává v rámci Evropského fotbalového týdne –  jsou pořádány návštěvy sportovců s mentálním postižením na zápasech místních týmů, společné tréninky a další společné propagační akce.

Na úrovni krajských fotbalových svazů probíhá i na obsazování turnajů prostřednictvím Komise rozhodčích.V roce 2014 byla tato spolupráce oceněna a vyhlášena, jako Nejlepší sociální program spolupracující s Fotbalovou asociací České republiky.

 

Zlínský pohár: 

 

Náborové akce s FAČR - Speciální prolínání:

Fotbalové campy ve spolupráci s FAČR: 

 

Fotbal

GALERIE